1. Főoldal
  2. /
  3. Hírek, Pályázataink
  4. /
  5. TOP-1.4.1-19-CS1-2019-00015

2021.05.26.

Sajtóközlemény

BEFEJEZŐDÖTT a MINI BÖLCSÖDE KIALAKÍTÁSA csanádalbertin.

Csanádalberti Község Önkormányzata sikeresen megvalósította a Nemzetgazdasági Minisztérium Széchenyi 2020 Program Területi Operatív Program „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” c. TOP-1.4.1-19 kódszámú pályázati felhívásra benyújtott, „Minibölcsőde kialakítása Csanádalberti község területén.” című TOP-1.4.1-19-CS1-2019-00015 azonosítószámú projektjét. A támogatási szerződés 2020.02.13. napján lépett hatályba, az elnyert támogatás összege 71 millió Ft.

Csanádalberti Község Önkormányzata a település, és a környező települések lakosságának igényeit figyelembe véve egy 12 fő befogadására alkalmas 2 csoportszobás mini bölcsőde kialakítását valósította meg a TOP-1.4.1-19-CS1-2019-00015 azonosító számú projekt keretében.

A mini bölcsőde egy a község központjában található, az önkormányzat 100%-os tulajdonában levő, használaton kívüli lakás átalakításával és felújításával került kialakításra. A projekt keretén belül, az ingatlanon található épület építészeti, energetikai, és épületgépészeti felújítását és az akadálymentesítési feladatok elvégzését követően vált alkalmassá a mini bölcsődei feladatok ellátására. A felújítási munkák során kialakításra került még a mini bölcsőde működéséhez szükséges eszközök és anyagok tárolására egy babakocsi-, egy kerti játék-, és két hulladéktároló helyiség, továbbá az ingatlan udvarán kialakításra került egy 380 m2 alapterületű berendezett játszóudvar és beszerzésre kerültek a mini bölcsőde működéséhez szükséges eszközök. Beszerzésre került továbbá a projekt keretében egy darab 7 személy szállítására alkalmas jármű is, amellyel a környező településeken élő gyermekek szállítását, az étkeztetéshez szükséges ételek szállítását, vagy szükség esetén a megbetegedett gyermekek orvoshoz szállítását lehet megoldani. Az új mini bölcsőde kialakításával Csanádalberti, és a térség lakosai igénybe tudják venni a három év alatti gyermekek napközbeni elhelyezését biztosító bölcsődei szolgáltatást.

A bölcsődei szolgáltatás igénybe vételével a szülők növelni tudják a munkavállalási esélyeiket a településtől távolabbi munkahelyeken, a bölcsődei ellátásban részesülő gyermekek pedig gyorsabban tudnak integrálódni a gyermekközösségbe, ami elősegíti a későbbiek során az oktatási intézményekbe történő integrálódásukat és eredményesebb iskolai teljesítésüket.

„A projektről bővebb információt a www.csanadalberti.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Csanádalberti Község Önkormányzat

Pintér Renáta csalberti.jegyzotitkarsag@gmail.com

Tel: +36-62-650-310