1. Főoldal
  2. /
  3. Foglalkoztatás

Foglalkoztatás

Az Önkormányzat a következő foglalkoztatásokat működteti:

Csanádalberti Község Önkormányzata, mint az egyik legnagyobb helyi foglalkoztató a közcélú foglalkoztatásban 2017 évben három programelemet valósított meg.  Indítottuk a helyi szőttesek előállítására szervezett programelemet, a szociális bérlakások felújítására és a térkő-gyártás előállítására szervezett programelemet.

 

Szövöde

A helyi sajátosságokra épülő program 2014-óta folyamatos. Ez a helyi szőtteseket előállító csoport, amely a Könyvtár épületének egyik helyiségében valósul meg, ahol rongyszőnyeget, lábtörlőt, táskákat, és ajándéktárgyak gyártását végzik. A termékek főleg különböző piacokon, vásárban kerülnek értékesítésre.

 

CÍM:

6915 Csanádalberti, Fő út 31.

 

FACEBOOK:

facebook.com/kézi-szövésű-szőnyegek

 

A  közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló  Kormányrendelet alapján a Start plusz mintaprogram által  három újabb eszközt sikerült beszerezni Önkormányzatunknak,  összesen 10 millió Ft-os értékben, és azokat termeléshez hasznosítani kívánjuk. Ezek az aprítógép és brikettálógép és a múlcsozó. A dolgozók már ismerkednek a munkafolyamatokkal.  Kellő mennyiségű alapanyag hasznosítása után a készterméket, a brikettet értékesítjük, illetve közintézményeink fűtését ezzel biztosítjuk.

 

 

        

Térkő készítő üzem

A szociális bérlakás felújítási programelem keretén belül a Csanádalberti Fő utca 42. szám alatti önkormányzati tulajdonú épület homlokzati felújítási munkáit végeztük el.

Új elemként önkormányzatunk térkő-gyártásra rendezkedett be.

A program keretén belül összesen átlag 15 személyt terveztünk alkalmazni, munkavezetőt, 2 fő szakirányú végzettségűt és 13 segédmunkást foglalkoztattunk.

Mezőgazdasági program

A mezőgazdasági programunkat a több éves tapasztalatra helyezzük. A programon belül 15 főt foglalkoztatunk, 1 fő szakirányításával. A termesztett növények között szántóföldi, és konyhakerti növények, termesztését vállaltuk kül- és belterületi ingatlanokon, kertekben, összesen 5,7 ha-on.

A program keretén belül egy közel 100 m2 alapterületű zárt tárolót építettünk a meglévő mezőgazdasági gépeink tárolására.