1. Főoldal
 2. /
 3. Pályázataink
 4. /
 5. EFOP-1.2.9-17-2017-00074 “Esélyt a családanyáknak”

Pályázat címe: „Esélyt a családanyáknak!”

Pályázat kódszáma: EFOP-1.2.9-17-2017-00074

Támogatás összege: 199 574 681 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt időszak:

Kezdete: 2018. 01. 01.

Fizikai befejezés: 2020. 12. 31.

Főpályázó: Nonprofit Hagyomány Alapítvány

Konzorciumi tag: Csanádalberti Közös Önkormányzati Hivatal

 

Célok:

Az Intézmény fő célja a Pitvaros és térségében – Csongrád és Békés megyében – élők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és a munka összeegyeztetésének előmozdítása, különös tekintettel a női munkavállalókra.

 • A nők atipikus foglalkoztathatóságának javítása.
 • A munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében.
 • A magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése.
 • Atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése, elterjesztése a részmunkán és a távmunkán kívül az önfoglalkoztatás, a bedolgozás, az egyszerűsített vagy alkalmi munka, a job sharing és a munkaerő-kölcsönzési formák, az új típusú munkaidő-modellek népszerűsítésével és a bevezetés lehetőségének ismertté tételével mind a munkavállalók, mind a munkaadók körében.
 • A nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása helyi szemléletformáló eszközökkel.

Célcsoport:

 • Elsősorban az aktív korú női munkavállalók, akiknek nehézséget okoz a munka és a magánélet összehangolása, különös tekintettel a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetűekre (pl.: pályakezdő fiatal, kisgyermekes, fogyatékos gyermeket nevelő vagy fogyatékossággal élő, gyermekét egyedül nevelő, nagycsaládos, idős hozzátartozót gondozó, stb).
 • A munkaadók és szakmai szervezeteik, akik különféle tevékenységek révén tájékozódnak a munka és család összeegyeztetésének fontosságáról, a nők atipikus foglalkoztatásának lehetőségeiről, annak előnyeiről és alkalmazzák a megismert módszereket.
 • A magánélet és a munka összehangolását segítő egyéb társadalmi csoportok (időskorúak, apák, stb.) tagjai és támogató szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók.

Bővebben: http://csakinfo.hu/

"Esélyt a családanyáknak"