1. Főoldal
  2. /
  3. Pályázataink
  4. /
  5. Csanádalberti Község Önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00027

Projekt címe: „Csanádalberti Község Önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítése”

Kedvezményezett: Csanádalberti Község Önkormányzata

A projekt összköltsége: 54.000.000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100%

Projekt kezdete: 2017. szeptember 30.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018. november 30.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés során, Csanádalberti Községi Önkormányzat intézményeinek, a Polgármesteri Hivatal és az Egészségház épületeinek energiahatékonyságot célzó felújítása valósul meg. Az épületek Csanádpalota Fő út 30. és 31. szám alatt találhatóak. Az épületek utólagos szigetelésével, külső nyílászárók cseréjével az épületek hőtechnikai jellemzői is javulnak, továbbá a fűtéskorszerűsítéssel az épületek energetikai jellemzői is javulnak. Mindezek által egy korszerű infrastruktúrával rendelkező Községháza és Egészségház valósul meg a településen élők számára.

A Községháza 1899-ben épült, az impozáns épület folyamatos karbantartásra szorul, azonban az elmúlt években jelentős fejlesztésen nem esett át. Mindezek miatt szükség van az épület teljes külső hőszigetelésére, fűtéskorszerűsítésére, amely keretében biomassza kazán kerül telepítésre, és napelemes rendszer kiépítésre.

Az Egészségház épületében működik az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat. A projekt keretében az épület hőszigetelése, nyílászáró cserék, fűtéskorszerűsítés történik, projektarányos akadálymentesítéssel az orvosi és a védőnői szolgálat akadálymentes hozzáférése biztosítottá válik. Az épület felújításával egy korszerű, a település életében fontos funkciót ellátó szolgáltatás válik hosszú távon elérhetővé és a lakosok, kisgyermekesek számára megfelelő környezetté.