1. Főoldal
  2. /
  3. Köszöntő

A Polgármester köszöntője

Köszöntöm Önt az oldalunkon!

Csanádalberti, közel 500 fős kisközség Csongrád megyében, a Makói kistérségben, a Maroshátságon, közel a román határhoz, az M43-as autópályához, 24 km-re Makóhoz. 2015-től Közös Önkormányzati Hivatal székhelyeként működünk. A településen biztosítjuk az alapellátásokat, mint; posta, egészségügyi ellátás, művelődés, iskola, óvoda, bölcsőde, idősgondozás, és falugondnoki hálózat segíti az idősebb korosztály mindennapjait.

Mint minden kistelepülésre, nálunk is jellemző az elöregedés, a fiatalok elvándorlása, ezért segítjük az ideérkező gyermekes családokat letelepedési támogatással.

A bolti és egyéb ellátást vállalkozók üzemeltetik az alkalmankénti piaci árusítások mellett. Az aktív korú lakosok elsősorban a környező településeken találnak munkalehetőséget, melyet a jól kialakított autóbuszos forgalmunk segíti. Sajátosságunk a családias jellegű, nyugodt, csendes lakókörnyezet, gondozott utcáink, parkjaink, karbantartott középületeink. Messzi távolból a múlt század végén épült evangélikus templomunk emelkedik ki és jelzi településünk központját. A fiatalok részére sportolási lehetőséget biztosítunk az új focipályán, valamint a 2016 őszén átadott új Művelődési Házunkban minden korosztály szórakozást, kikapcsolódást talál magának.

A későbbiekben nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a hagyományápolásra, a helytörténet bemutatására, melyhez a nyugdíjasklub tagjai, idősebbek szolgálnak segítségül. A települést körülvevő érintetlen Csanádi puszta fokozottan védett természetvédelmi terület a Körös-Maros Nemzeti Park kezelésében van, akik látogatóközpont létesítését tervezik ide. Vidékünkön kanyarog a Királyhegyesi Szárazér-csatorna, amely mellett túrázni  és horgászni lehet. A vadászok is szép számmal találhatnak vadakat. A térségünkben a nyári lovas- és gasztronómiai rendezvények országos hírűek, illetve a közelben gyógyfürdők adnak felüdülést az idelátogatóknak, de nálunk is egyre több a térségi, regionális kulturális esemény, melyen szívesen látjuk az érdeklődőket. Lapozgasson az oldalainkon, tekintsen be a településünk életébe, látogasson el az Alföld ezen szegletébe hozzánk, és legyen a mi szeretett kistelepülésünk vendége.

 

Csjernyik Zoltán
polgármester