1. Főoldal
  2. /
  3. Hírek, Pályázataink
  4. /
  5. Magyar Falu Program Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése...
Művelődési Ház - Klímák felszerelése, egyedi szennyvíztisztitó kialakítása

Csanádalbertin a Művelődési Ház 2016. október 1-én került átadásra. A község lakóinak nagy vágya teljesült, hogy egy olyan közösségi épületük legyen amely a mai kornak megfelel. A művelődési ház a mai modern felszereltségével már sok számos rendezvénynek adott otthont. Az alap építési tervekben szereplő fűtési rendszer padlófűtéssel lett megoldva bálás kazánnal. Abban az évben ez a megoldás tűnt a leghatékonyabbnak.

Viszont az évek alatt modernebb eszközök beépítésére is szükség volt. A Magyar Falu Programban kiírt Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése MFP-ÖTIK/2021 elnevezésű pályázatra Csanádalberti Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be amely pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatási összeg: 24.453.269 Ft. A pályázatban klímák felszerelése volt a cél a gyorsabb és hatékonyabb fűtésre a nagy légtér miatt, és természetesen a téli időszakban a fűtésre. Ez mellett napelemek kerültek felszerelésre, hogy az önkormányzat költséghatékonyabb legyen.

Csanádalberti településen szennyvíz elvezető rendszer nem került kiépítésre. Viszont a művelődési ház ezen problémájára is megoldást szerettünk volna találni a kiírt pályázatnak köszönhetően. Így egy egyedi biológiai szennyvíztisztító került településre az épület mellett.

Csanádalbertin a művelődési házat nagyon sok rendezvényre szokták használni éves szinten. A központban megépült épület 300 nm2 alapterületű, így lakossági összejövetelek, lakodalmak rendezvények lebonyolítására alkalmas. Viszont percek alatt az építhető színpadnak köszönhetően átalakítható sportolásra alkalmas térré.